Korrekt vedligeholdelse af bilen

De fleste bilejere er allerede klar over, at bilen kræver jævnlig rengøring og vedligeholdelse, således den altid fremtræder i pæn og funktionsdygtig stand. Ikke mange ønsker at sætte sig bag rattet i en bil, hvor man er i tvivl om dens stand, især hvis den har problemer med bremser eller styretøj, da dette kan være livsfarligt i trafikken for chaufføren samt for andre bilister på vejene. Man kan selv gøre mange ting for at bilen opnår den rette vedligeholdelse, da det kan blive en dyr affære, hvis man sender bilen på værksted for at få lavet de mindste problemer. Du kan spare en formue, hvis du selv kan reparere småtingene ved bilen. Her på bilplejeguiden.dk kan man se alle de ting ved bilen, som alle selv kan klare derhjemme. Du kan selv tjekke olie, vand, filtre, remme, viskere, gummilister samt andre småting ved bilen.

Korrekt vedligeholdelse af bilen året rundt

Selvom vi stadig er i August måned er det snart tid til at tænke på at få bilen gjort vinterklar. Ikke at selve arbejdet skal gøres i August og forhåbentligt ej heller i September, men det er en rigtig god idé at få købt produkterne til opgaven hjem. Så står man ikke pludselig og mangler det rigtige grej når vintervejret banker på. Personligt ynder jeg at gøre bilen vinterklar sidst i September, så slipper jeg for ærgrelser ved den første nattefrost, og da jeg ikke har en lukket garage er det også et rarere tidspunkt på året end når kulden er kommet. Følgende ting bør/skal efterses/klargøres inden vinteren sætter ind:

Gør bilen klar til vinteren

Der er brug for lidt ekstra vedligeholdelse af bilen, når vinteren nærmer sig, idet man så bør tjekke følgende:  Gummilister, låse, sprinklervæske, oliestand, viskerblade. Til vinterklargøring af bilen anvender jeg følgende produkter :Silikonespray, Gummipleje, Sprinkler koncentrat og Låsepleje. Lad os tage en ting af gangen.

Gummilister

Ubehandlede gummilister ”suger” vand hvilket kan resultere i tilfrosne døre samt ødelagte gummilister.

Låse

Ubehandlede dørlåse og bagklapslåse risikerer at ruste og i vinterhalvåret fryser de nemt til.

Sprinklervæske

Da jeg altid kører med ”sommer” sprinklervæske i sommerhalvåret, sørger jeg for at efterfylde sprinklerbeholderen med Sonax Sprinkler koncentrat. Frosset sprinklervæske er jo ikke så nemt at få ud igennem dyserne.

Oliestand

De fleste får jo nok deres bil serviceret efter bilens forskrifter, men at tjekke olie for hver ca. 5000 km er faktisk en rigtig god idé. Man skulle ikke tro det, men rigtig mange nyere moderne motorer bruger faktisk en hel del olie, hvorfor tjek af oliestand er nødvendigt. Nu vil jeg ikke blive decideret teknisk, men i vinterhalvåret hvor motoren er rigtig kold ved start, grader har olien i motoren sværere ved at ”komme rundt” end når olien er på sommertemperatur. Dette bevirker at lav oliestand i vinterhalvåret faktisk er ekstra slemt, så husk at få oliestanden tjekket efter.

Viskerblade

At køre rundt i vinterhalvåret med slidte viskerblade og deraf følgende forringet udsyn samt sikkerhed, må siges at være temmelig åndssvagt. Så skal de skiftes så se at få det gjort inden de mørke aftener kommer. Som noget forholdsvist nyt og smart er der kommer de såkaldte Flatblade viskerblade på markedet. Grundet deres udformning i ”rent” gummi slipper du for tilfrosne led som så ofte sker på de traditionelle viskerblade.

Og ja !, ALLE kan selv skifte deres viskerblade, følg blot instruktionerne i pakken, så går det som en leg. Som en ekstra lille ”vinter” ting vil jeg da lige opfordre jer med en bil af ældre dato at spraye silikonespray på rotordæksel, tændkabler, tændspole, batteripoler samt diverse stik der sidder synligt i motorrummet. Silikonen modvirker at der trækker fugt ind i tændingsdelene hvilket ofte er grunden til at bilen ikke vil starte.

‘ Og så lige et lille tip efter denne lange smøre omkring vinterklargøring. Din bils airconditionanlæg har rigtig godt af også at blive brugt i vinterhalvåret. Ikke nok med at anlægget ikke ”sætter” sig pga. stilstand, dug på ruderne indvendigt forsvinder også meget hurtigere når du tænder for A/C anlægget. Så slå 2 fluer med et smæk.