Audi Q3 – elegant og praktisk firmabil

Audi er kendt overalt i verden for sine lækre kvalitetsbiler, som findes i flere størrelser for at dække forskellige brugeres behov. Q serien består af modellerne Q3, Q5 og Q7, og Q stod oprindeligt for Quattro, men i dag benytter Audi sig af betegnelsen Qualified Quality, som er et kvalitetsstempel fra Audis side.

Generelt er der tale om kraftige biler i den dyre ende, der kan bruges i mange anledninger. Her kommer der en anmeldelse af den mindste bil i Q serien nemlig Audi Q3, idet de større modeller er nogenlunde magen til blot dyrere, mere rummelige og med endnu kraftigere motor.

Audi Q3 er fra starten af blevet populær som firmabil i Danmark, da den har Audis elegante ydre samt masser af hestekræfter under motorhjelmen, hvilket giver bilen elegance samt suveræne køreegenskaber og komfort. En Audi Q3 koster kun fra 360.000 kr. og opefter, og den månedlige leasingydelse starter fra 4.300 kr., hvilket er et meget acceptabelt prisniveau for en eksklusiv firmabil.

Egenskaber for Audi Q3

Audi Q3 er betegnelsen på den mindste bil i Audis SUV serie, hvor man både får stor styrke, mulighed for træk på alle fire hjul og masser af plads til både arbejds- og fritidsliv. Man kan få bilen med forskellige typer motor lige fra en 1.4 liters udgave med 150 hestekræfter til en 2.0 liters udgave med hele 220 hestekræfter. Disse faciliteter er standard indbygget i en Q3:

 • Fuldautomatisk komfortklimaanlæg
 • Bluetooth forbindelse med audio streaming
 • Midterarmlæn foran
 • Akustisk forrude
 • Automatisk nedblændeligt bakspejl
 • Genindvinding af den elektriske energi ved nedbremsning
 • 4-eget multifunktionslæderrat
 • Førerinformationssystem
 • Sædevarme foran
 • Lys- og regn sensor
 • Xenon forlygter med LED kørelys

Bedømmelse af kørslen i en Audi Q3

En køretur i Audi Q3 afslører bilen er en 5-dørs stationcar, der er ideel som både firmabil og til privat brug, såfremt familien ikke har for mange medlemmer. Bilen er kvik og kan hurtigt bringe dig rundt i byen, og trods sin beskedne størrelse er bilen praktisk indrettet og føles meget rummelig til de mest almindelige gøremål. Bilen er utrolig økonomisk at køre i, idet den kører 19 km. pr. liter.

Bilen blev lanceret på verdensmarkedet i 2011, men først et par år senere er bilen rigtig blevet populær i Danmark, hvor der er hård konkurrence om bilisternes gunst. Man kan både få bilen med enten benzin eller dieselmotor, men alle motortyperne leveres med turbolader samt direkte indsprøjtning, hvilket giver bilen et maksimalt drejningsmoment.

Bilerne kan leveres med både manuel eller automatisk gearkasse, og der fås modeller med enten 6 eller 7 gear. Der fås flere kørselshjælps systemer til Q serien blandt andet vognbaneholde- og skifteassistent, som i fagsproget kaldes for Audi active lane assist hhv. Audi side assist). Generelt er bilen en positiv oplevelse med sine mange smarte faciliteter samt de gode og komfortable køreegenskaber, som altid har været kendetegnende for Audi.