Få mest nytte af familiebilen

En bil er efterhånden ved at være en fast uundværlig del af de fleste danskeres tilværelse, da langt hovedparten af danske familier allerede mindst har anskaffet sig én bil, mens mange faktisk har to biler til at klare det daglige transportbehov for familien, idet der ofte er småbørn der skal i børnehave eller skole, mens de voksne skal på arbejde.

Derudover er familiebilen jo uundværlig både til indkøb, til arrangementer, familiebesøg og ture rundt omkring i landet. Bilen giver os mulighed for handlefrihed, således vi ikke først skal hen til bussen eller toget, hvorefter vi skal følge køreplanens tidsplan, som måske slet ikke er særligt hensigtsmæssig for netop jeres gøremål.

På trods af de mange udgifter til familiebilen, så er det ofte prisen værd at få den komfort og frihed, som en bil giver i alle husstande.

 

Økonomi for en familiebil

Når man køber en bil, så må man forvente en række faste men også variable udgifter i løbet af året, og hvis man investerer i den rette type bil, så kan få mest mulig gavn og nytte af familiebilen for den mindst mulige pris.

Den billigste løsning er at beholde samme bil i en lang periode, så man derved undgår for mange handelsomkostninger og værditab på bilen, da det er ret kostbart at udskifte bilen hvert andet eller hver tredje år, selvom det jo er billigt i reparationer og service på bilen. En bil taber omkring 20 % årligt i værdi, så derfor har bilen ofte tjent sig selv hjem i løbet af de første fem år, men det gælder naturligvis om at give bilen en god pleje og vedligeholdelse med rustbeskyttelse og regelmæssige olieskift og serviceeftersyn, så bilen derved nemmere kan køre problemfrit i 10 år eller mere. Biler har disse udgifter hvert år:

  • Værditab
  • Evt. renter og afdrag på billån
  • Serviceeftersyn
  • Reparationer
  • Vask og anden pleje
  • Vedligeholdelse
  • Brændstofudgifter
  • Forsikring
  • Afgifter til staten

 

Fornuftigt valg af bil

Familiebilen bør vælges med omhu, da det rette valg kan spare familien for mange udgifter, så det gælder især om at finde en troværdig bilforhandler, der har et bredt udvalg af biler til fornuftige priser, og et godt forslag kunne være Hyundai, der har et landsdækkende forhandlernet, hvor man kan se udvalget af biler på deres hjemmeside.

Fordelen ved at vælge Hyundai er, de har masser af biler i alle prisklasser, hvor man får meget bil for pengene, og man kan købe eller lease bilerne på meget attraktive vilkår med lave udbetalinger samt et lavt renteniveau på 2.5 % årligt ved billån. Alle bilerne har en høj standard for sikkerhed i bilerne, og man kan købe en mindre familiebil for under 80.000 kr. fra ny.

 

Spar penge når du handler på wupti.com

Sammen med Wupti.com har vi fremskaffet en kode som, når du bruger den giver dig rabat på samtlige dine indkøb på wupti.com

Rabatkoden skal tastes ind i når du trykker på “min indkøbskurv” i feltet Har du gavekort eller rabatkode?

Klik på linket her og indkassér rabatten rabatkode til wupti

 

 

Billede: BxHxTxCx