Her finder du el til din elbil

Elbilerne er efterhånden begyndt at gøre sit indtog i Danmark, hvor flere og flere får øjnene op for de grønne, miljøvenlige biler. Tidligere var det begrænsede antal af ladestandere en af hæmskoene, som afholdt mange fra den grønne omstilling, men i dag findes der over 2000 steder i landet, hvor du kan få el til din elbil. Læs med her og bliv klogere på, hvor du finder dem.

Overvejer du at købe en elbil?

Elbilerne er kommet for at blive. Det kan der slet ikke være nogen tvivl om. Og regeringens plan om at forbyde salg af benzin- og dieselbiler fra 2030 er kun med til at understrege, hvor Danmark bevæger sig hen. Går du med overvejelser om at hoppe med på bølgen og anskaffe dig en elbil, så kommer her lidt fakta og en række gode råd omkring elbiler.

Hvad er en elbil?

En elbil er en bil, der kører på strøm. Det vil sige, at den har en elmotor fremfor en forbrændingsmotor. Derfor “tanker” du el til elbil og ikke benzin eller diesel. Fordelene ved elbiler er bl.a., at de er støjsvage, har automatgear og ikke forurener luften.

Udbuddet af elbiler

Mange bilproducenter lancerer hvert år nye elbiler, hvorfor udvalget i Danmark er stort. Fabrikanter som Nissan, BMW, VW, Tesla, Hyundai, Renault og Kia tilbyder alle rene elbiler, mens mange andre forhandler plug-in hybridbiler, som delvist kører på el.

Hvor langt kører de?

Et af de mange spørgsmål, der ofte dukker op omkring elbiler er, hvor lang rækkevidden er. Svaret afhænger af, hvilken elbil der er tale om – og ikke mindst førerens kørestil. Generelt siges det, at rækkevidden ligger mellem 80 km og 400 km.

Ladestationer over hele landet

Der findes i dag mange muligheder, når du skal “tanke” el til din elbil. Det er både muligt at lade dem op på farten ved en af de mange ladestandere, der findes på tankstationer, i bymidter, på hospitaler osv. Dertil har mange virksomheder i dag ladebokse på deres parkeringspladser, hvorfor du også kan lade din elbil op på arbejdet. Endelig vælger mange at få en privat ladeboks installeret derhjemme, så de kan lade bilen op i garagen eller i indkørslen, og den derfor altid er klar til brug.

Er du i tvivl om, hvor du finder den nærmeste ladestation, kan du enten søge efter den i din elbils navigation eller benytte dig af eksempelvis Google Maps. På den måde kan du altid orientere dig i god tid om, hvor du kan lade din elbil op, så du undgår at løbe tør for strøm.