Elbil leasing privat har aldrig været mere populært

Elbil leasing til private har aldrig været mere populært, end det er lige nu, hvilket der er flere gode grunde til. Vi ved alle at elbiler er fremtiden, men de fleste tør ikke at skifte deres brændstof-dreven biler ud med en elbil endnu.

Elbiler er i en enorm udvikling og der udvikles hele tiden nye teknologier, der giver bedre kørekomfort, længere rækkevide, længere levetid mv. På grund af denne enorme udvikling er der også mange, der ikke tør at købe en elbil, da det kan resultere i et stort værditab på de nuværende elbiler i fremtiden.

Det er her leasing kommer ind i billedet; med leasing af en elbil slipper du for alle bekymringer der må være til værditabet på en elbil.

Der findes henholdsvis to former for leasing, hvilke er operationel leasing og finansiel leasing. Den mest aktuelle når vi snakker leasing af elbil er operationel leasing.

Især leasing af BMW er populært, hvilke skyldes deres utrolige elegante BMW i-serie. Der er også andre populære mærker inden for elbiler såsom; Hyundai, Renault, Tesla og Toyota.

Operationel leasing af elbil – hvad er det?

En operationel leasing er typisk, den leasingform der bliver brugt på nye eller næsten nye elbiler og findes oftest ved bilforhandlerne.

Med en operationel leasingkontrakt får leasingtager budgetsikkerhed i hele leasingperioden, leasingtager ved nøjagtigt hvad det koster om måneden at havde en elbil til rådighed. Alle omkostninger der må være til elbilen i form af reparationer, service eftersyn, dæk skifte, osv. Alle disse omkostninger er det leasingselskabet, der skal betale i hele leasingperioden, hvis dette bliver nødvendigt.

Med operationel leasing er det leasingselskabet der ejer bilen i hele leasingperioden og du ”lejer” i princippet bilen af dem i den ønskede leasingperioden. En leasingperiode er typisk på 12, 24 eller 36 måneder, men kan sagtens være kortere eller lavere, hvis leasingtager ønsker dette.

Med en operationel leasing får leasingtager aldrig ejendomsretten over elbilen, hvilke også betyder at leasingtager ikke skal bekymre sig om at sælge bilen til en tredje part. Dette betyder også at leasingtager ikke skal tænke på hvor stort værditab, der har været på elbilen i leasingperioden.

Leasingtager skal blot aflevere elbilen tilbage til leasingselskabet efter endt leasing, og kan derefter frit vælge om der skal leases en ny elbil med den nyeste teknologi eller noget helt andet.

Fordele ved leasing af elbil

  • Attraktive leasingkontrakter på elbiler.
  • Ingen usikkerheden om et stort værditab på en elbil.
  • Total budgetsikkerhed.
  • Nemt at udskifte elbil så du altid har den nyeste teknologi.
  • Ingen lån i banken til en elbil.
  • Alle omkostninger til reparationer, service eftersyn, dæk skifte, osv. er alle omkostninger leasingselskabet betaler.
  • Typisk en lavere engangsbetaling ved leasing end ved bankfinansiering.