Verdens bedste sportsvogn

Sportsvogne er lækre og smidige, og hvem ønsker ikke at have en lækker øse til at køre landevejene tyndt med? At eje en sportsvogn er noget af det fedeste i livet, og det signalerer absolut selvstændighed og skaber en accept blandt folk uden lige. Det bedste er, at sportsvogne både er for kvinder og mænd, hvilket Christina Hembo bl.a. også fint viser, ved hendes fede sportsvogn! Derfor får du derfor en beskrivelse af drømmebilen: verdens bedste sportsvogn, nemlig en Ferrari.

Ferrari LaFerrari

Så er spørgsmålet blot, hvad er Ferrari LaFerrari for en størrelse? Det er en hybrid ligesom Porsche 918 Spyder og Mclaren P1, men i modsætning til de to hårde konkurrenter, kan du ikke oplade Ferrarien, før du kører hjemmefra med et el-stik. Ferrarien har en V12’er på 6,3 liter med 800 hk – og dertil et 60 kg tungt lithiumionbatteri og en elmotor på 28 kg – plus styreelektronik. Dog har Ferrari LaFerrari samlet set 963 hk. hvilket er ganske fortræffeligt!

En letvægter

Ovenstående udstyr forøger dog, naturligt nok, den samlede vægt med omkring 100 kg, således at sportsvognen ender på 1.250 kg – og med væsker ender den på 1345 kg. Men, det gør stadig Ferrari LaFerrari til den letteste af de tre biler. Faktisk er Porschen hele 400 kg tungere, mens Mclaren P1 ligger midt imellem med 1450 kg tørvægt. Noget af vægtbesparelsen kommer fra, at Ferrarien er baghjulstrukken, mens Porschen eksempelvis har firehjulstræk. Det gør i øvrigt Ferrarien noget langsommere fra stående start end Porschen – og på papiret derfor en del sværere at køre end Porschen. Men sådan forholder det sig ikke: den er noget så let at køre ifølge diverse testkørsler.

Ønsker du dig dog sådan en bil af din ægtefælle eller andet, så må jeg desværre skuffe dig. For de 499 eksemplarer, som er blevet sat ud på markedet, er desværre blevet solgt lige så hurtigt, som de kom ud fra fabrikken. Så beklager, du må nøjes med at kigge på!

Billede: WestbroekPhotography