Bilvask og andre slanketip til dig

Brug din hverdag

Når man tænker på at tabe sig, bliver det hurtigt ledt i retning af en kur eller motion. Men man kan integrere et helt tankesæt i sin hverdag, så slankning sker helt naturligt. Jeg har kigget på nogle forskellige muligheder.

Gå eller cykle

Den første og mest oplagte mulighed er at gå eller cykle i stedet for tog, bus eller bil. Ofte fravælges denne løsning på grund af tiden. Jeg har tit gjort det, at jeg har cyklet på arbejde og det kan sagtens lade sig gøre selvom man har børn. Det gælder selvfølgelig om at få tilrettelagt hverdagen og arbejdstiderne så motion integreres i dagligdagen. Men hverdage og liv ser forskellige ud og for nogle er det ganske umuligt at cykle eller gå til arbejde. Der må være andre muligheder så.

Bilvask

Hvis man har en bil, skal den også vaskes. Der kan du igen vælge den lette og dovne løsning – en bilvask i en vaskehal. Men du kan faktisk brænde nogle kalorier af ved selv at vaske bilen. Det er i øvrigt også noget, der inspirer dine børn og de vil sikkert elske at hjælpe til.

Trapper

Hvis du arbejder et sted med trapper. Lad os sige Herlev sygehus. Så tag trapperne i stedet for at tage elevatoren. Det er hårdt og der er mange trin og mange kalorier der kan forbrændes her. Men hvad tæller kalorierne i det store regnestykke overhovedet og kan det betale sig at dyrke al den motion- bliver man ikke bare mere sulten. Jo muligvis. Men kroppen og hjertet får det bedre af motion og det er især vigtigt, hvis du har tendens til forhøjet kolesterol eller andre kredsløbssygdomme. Så i gang med trapperne, der er ingen undskyldning.

Elevator gymnastik

Det lyder måske lidt underligt, men elevatorgymnastik er godt. Det er nok bedst at gøre, når ingen andre er i elevatoren. Men jeg lærte engang elevator gymnastik af en fysioterapeut, hun viste mig nogle øvelser, som jeg stadig bruger den dag i dag.

Billede: MarkScottAustinTX