Tips til at finde den bedste bilforsikring

Ved at kende til enkelte tips og tricks kan du minimere prisen på din bilforsikring, og på den måde kan du måske spare 5-10.000 kr. om året på en billigere bilforsikring, der alligevel dækker dig godt ind. Der er nemlig stor prisforskel på priserne hos de forskellige forsikringsselskaber, og generelt får man altid den billigste pris, hvis man har kørt skadefri i nogle år og bliver elitebilist. Hos forsikringsselskabet Codan kan få en billig bilforsikring efter kun 3 års skadefri kørsel, da du så opnår den eftertragtede status som elitebilist, hvorefter du får de absolut laveste priser på en bilforsikring. Men hvad afhænger prisen på en bilforsikring egentligt af?

En bilforsikring afhænger af mange faktorer

For at kunne udregne en præcis pris på din bilforsikring, skal forsikringsselskabet kende til en del oplysninger om dig og din bil. Dette skyldes, at priserne på en bilforsikring sættes efter sandsynligheden for, om der kommer udbetalinger fra forsikringsselskabet.

Hvis de skønner, at du har lav risiko for at få skader, så slipper du med en lav præmie, hvorimod du skal betale meget, hvis du er ung, bor i en storby, kører mange km om året, ikke har anciennitet og kører i en stor dyr bil.

På hjemmesiden hos de fleste forsikringsselskaber kan man anvende en prisberegner og få udregnet en eksakt pris på en bilforsikring, idet man skal angive disse oplysninger:

  • Bilens nummerplade (indeholder bilens model, alder og motorstørrelse).
  • Din alder.
  • Din adresse.
  • Skønnet antal kørte km pr. år.
  • Din anciennitet dvs. antal år uden skader.
  • Ansvar eller kasko.
  • Størrelse af din selvrisiko.

Hvilken type forsikring skal man vælge til sin bil?

Generelt bør man altid vælge en kaskoforsikring på sin bil, selvom denne type bilforsikring er dyrere end den billige ansvarsforsikring, men så er man jo også dækket ind mod alle typer problemer herunder trafikuheld, stenslag og tyveri, og hvis bilen har gæld eller er leaset, så er det altid obligatorisk med en kaskoforsikring.

Hvis din bil til gengæld er en ældre model uden gæld, så er dens værdi faldet en del, og så kan du muligvis nøjes med en almindelig ansvarsforsikring. Det er muligt at tilvælge en forsikring mod brand, stenslag og tyveri til din ansvarsforsikring, således du stadig slipper med en lav årlig præmie.

Hvis du samtidig kører fornuftigt i trafikken, så kan du måske acceptere en høj selvrisiko og opnå en yderligere rabat på prisen for din bilforsikring. Med en høj selvrisiko er du således kun dækket ordentligt ind ved større skader, hvor bilen er involveret i et uheld, hvor måske bilen bliver totalskadet.

En selvrisiko på 5-8.000 kr. kan reducere meget på din pris hos dit forsikringsselskab, men så skal du til gengæld selv betale for de små skader som ridser i lakken, smadret sidespejl, bule i kofanger og andre mindre bilskader.