Skal du vælge en minibil eller stor familiebil?

Minibil eller en stor familiebil

Hvilken bil du skal vælge afhænger selvfølgelig af, hvilket formål, den skal anvendes til. Er der tale om en storfamilie, så er det nok ikke ligegyldigt, hvor lille bilen er. Hvis du er single eller et par med et eller få børn, kan det godt betale sig at købe en minibil. Det er ikke altid til at se på folk, hvilken bil de ejer. De kan se nok så smarte ud og så eje en gammel rustbunke.

Bilshopper

Du vælger den rette bil efter dit behov. Nogle vælger at hyre en bilshopper. En bilshopper er en person, der har forstand på biler. Han eller hun kan hjælpe dig med at finde den rette bil til de rigtige penge. På denne måde undgår du også at blive ført med, når sælgerne prøver at sælge noget dårligt til dig. Ulempen ved en bilshopper er selvfølgelig at det er dyrt at betale både for en bil og en bilshopper. Desuden kan det være rart at være med ude at se sin fremtidige bil, inden den købes. Men fordelen er selvfølgelig at man slipper for alt besværet.

Find en ny bil minibil eller stor familiebil

Når du skal finde en ny bil, foregår det oftest i nogenlunde denne rækkefølge:

  • Afklar dit behov, hvad må den koste. Skal den betales kontant eller vil du låne til den.
  • Find din type, skal det være en minibil, sedan, stationcar eller MPV. Hvor mange skal kunne sidde i den. Skal der være trailer eller campingvogn på.
  • Hverdag, skal den være praktisk, smart, ny eller brugt. Vil du have benzin eller diesel. Skal den kunne parkere i indre by.
  • Udbud, kig på markedet hvad findes der af biler til prisen. Husk sikkerheden, og gå efter 4 eller 5 stjerner i Euro NCAP crashtest
  • En bil, tag gerne en ven med at kigge på bilen, en der har forstand på biler
  • Sidste runde, tjek restgæld og synsrapport på nummerplade.net eller hos Tinglysningsretten i Hobro på tlf. 99 68 58 50. Tjek forhandleren på www.firmatjek.dk (sort liste). Få alt på skrift, også hvis der er begrænsninger i reklamationsretten eller loves mere udstyr.

Læs eventuelt en uddybende guide, her ser du hvad du skal vide inden du køber bil.

Billede: exfordy