Bliv en bedre bilist i byen

Bykørsel

Når du er bilist i byen, er der visse ting, du skal være opmærksom på. Jeg har fundet en liste på nettet og har modificeret den lidt. Du kan se dem nedenstående i hvert afsnit.

Vær dobbelt så opmærksom

Der er rigtig mange ting at holde øje med i trafikken. Folk der går overfor rødt, krydser vejen og slingrende cyklister. Desuden er der en masse børn, at holde øje med. Der er barnet der lige fik øje på noget på den anden side af gaden og barnet der er ny på vejen.

Brug spejlene og kig dig over skulderen

Kontroller dine blinde vinkler også selvom du har kigget i alle spejlene. Hver gang du skifter bane eller trækker ud fra vejkanten, skal du kigge efter andre biler og motorcykler. Du kan som udgangspunkt aldrig stole på noget eller nogen i trafikken. Den er præget af blinde vinkler, stressede og impulsive bilister. Sørg for at orientere dig en ekstra gang. Du vil fortryde det, hvis der sker et uheld og hvis årsagen er manglende orientering fra din side af.

Kørsel i vejkryds kræver opmærksomhed

Vær særlig opmærksom i vejkryds. Der er så mange ting du skal holde øje med. Du skal have opmærksomheden på din egen vejbane og de andre vejbaner. På lysreguleringen, fodgængere og cyklister. Så skal du huske at kigge efter cyklister, der tager smutveje henover fodgængerfeltet i modsatte side. Sænk altid farten i et lyskryds og orienter dig hele tiden, når du kører over grønt. Der er nogle fodgængere, der har det med at gå over vejen lige inden det bliver grønt for dem. Det er dem der er særlige farlige, da du måske ikke når at se dem. Hold altid øje med børn, holder de deres forældre i hånden, plejer det at være sikkert. Men hvis de står ved vejkanten og ikke holder nogen i hånden er der potentielt risiko for at de kommer til skade.

Giv tegn på rette tidspunkt

Det er ved sving og baneskift du skal give tegn. Hvis du skal ind og parkere i vejkanten, så husk at give tegn inden. Det kan godt gøre folk vrede, hvis du ikke giver tegn og viser de andre bilister, hvad du har tænkt dig at gøre.

Vær fleksibel

Når du kører bil skal du være samarbejdsvillig og fleksibel. Du skal erkende, at andre kan lave fejl. Du kender ikke baggrunden til hvorfor andre kører dårligt. Det kan være et par der er kommet op at skændes. Det kan være en familie, med et barn der får noget galt i halsen. Det kan være en person, der får hjertesmerter. Lad være med at dømme andre, når de kører bil. Vær fleksibel og hjælp trafikken med at fungere, det må være det vigtigste. Det kan være med til at forebygge ulykker, når du hjælper andre.