Sportsvogn

Sportsvogn

En sportsvogn: vi elsker den og hader den på samme tid. Den er lækker, kan køre hurtigt, emmer af kvalitet og adrenalinrus. Det er især mænd, der drømmer sig ind bag rettet af en sportsvogn. Men også nogle kvinder som fx Christana Hembo, som designer ure, er vilde med sportsvogne. Nogle mennesker hader sportsvogne, fordi de sluger benzin, det er blærerøvs biler, som kun er til for at blive vist frem. Andre mennesker synes de er så attraktive, at de er villige til at stjæle dem og sælge dem videre.

Stjålne sportsvogne

Nogle sportsvogne er så attraktive, at de bliver stjålet. I en garage i Roskilde fandt man nogle sportsvogne gemt. De blev fundet ved hjælp af en GPS, der sad i noget af det stjålne inventar.

Christina Hembo elsker sin sportsvogn

Klassiske biler inspirerer hende. Hun har en knaldrøde Ferrari 412. Hjemme i garagen har hun også en gammel Porsche 911. Bilerne inspirerer hende, når hun designer ure, især herre-kollektionerne. Hele historien om Christinas biler, kan du læse på internettet.

Porsche 911

Porsche 911 er en tysk sportsvogn som oprindeligt blev lanceret i 1963 af Porsche, men som hurtigt blev en moderne klassiker. Modellen blev oprindeligt døbt 901, men navnet blev ændret til 911 efter at Peugeot havde grebet ind for at beskytte sit eget modelnavn. 911’eren erstattede Porsches 50-modeller, som fx Porsche 356. Efterfølgende har det vist sig betydeligt sværere at pensionere 911’eren til fordel for nyere modeller. Porsche har lanceret flere modeller, som det var meningen skulle være efterfølgere (fx Porsche 928), men ingen har kunnet udkonkurrere 911. Modellen produceres derfor på sin vis stadig i form af de nyere modeller 996 og 997; hvis man sammenligner de tidligste udgaver fra 1963 og de allernyeste er forskellen dog markant pga. de løbende justeringer, der er blevet fortaget gennem tiden. Hvis du vil læse mere om porche 911 kan du finde yderligere information på internettet. Ovenstående er hentet fra en hjemmeside om porchen.

Billede: Prior Design NA (priordesignusa.com)