2014 byder på mange bilnyheder

Hvert år kommer bilproducenterne med nye modeller, således de kan prøve at sælge endnu flere biler i en konkurrencepræget verden, hvor kun de bedste overlever. Udviklingen går stærkt og bilerne får nye og spændende funktioner hele tiden,så i 2014 kan vi forvente mange bilnyheder. I bil tillægget har Berlingske her kommet med en oversigt for de nye biler, som vi kan forvente at se hos bilforhandlerne i 2014. Som du nedenunder kan læse, så går udviklingen mod mindre biler, som er billige og smarte i bytrafikken.

Biler på vej 2014

 

Bilåret 2014 bliver uhyre spændende ikke mindst set med danske øjne. Sjældent bliver der præsenteret så mange små biler i løbet af et år. Og det er som bekendt mikroerne og minierne, der tager langt den største bid af det danske marked. Ikke mindre end otte splinternye mikroer bliver det til i løbet af året. Man kan sige, at bilklassen er inde i et generationsskifte. Fælles for alle de nye er, at de er vokset betragteligt. Især glæder vi os til at se, om de nye mikro-trillinger fra Peugeot, Toyota og Citroen er blevet så meget bedre og ikke mindst større, at de kan tage kampen op med klassens nye konger – mikrotrillingerne: VW UP, Skoda Citigo og Seat Mii. Her kommer flere af årets bilnyheder:

Audi:
Audi er som den tyske konkurrent BMW klar med et større kontingent nyheder i 2014. Men kun et fåtal af nyhederne har fået fastsat dansk introduktion. I februar får vi Audi gas/benzinbilen A3 g-tron at se. Marts byder på den åbne Audi A3 Cabriolet og maj Audi S1. Oktober byder på præsentationen af Audi TT Coupé, mens november byder på Audi A3 plug-in hybriden e-tron.

 

Citroen:
Den kommende serieproducerede C4 Cactus præsenteres på biludstillingen i Geneve i starten af marts. Citroen vil i løbet af året desuden byde på nyheder som DS5 Blue HDI 180, Jumper, en ny elektrisk Berlingo og C5 Crosser.

 

Mazda:
Importøren i Danmark forventer at introducere Mazda3 som sedan lige efter nytår. De første biler er allerede dukket op, og priserne er de samme som for Mazda3 hatchback. Så er der ellers roligt omkring Mazda indtil efteråret, hvor en helt ny MX5 sportsvogn bliver vist for første gang. Desuden lanceres mini bilen Mazda 2 og crossover-modellen CX-3 sidst på året.

Nissan:
Største nyhed hos Nissan er den helt nye udgave af Qashqai. Den udgående model har fra starten været storsælgende på så alle markeder – inklusiv det danske. Den nye version af crossover-bilen lanceres herhjemme første weekend i marts. Model X-trail, også i en frisk version, lanceres sidst på sommeren.

Opel:
For Opel bliver 2013 et stort motorår især på dieselfronten, hvor en lang række nye og meget brændstoføkonomiske konstruktioner får premiere. Modelmæssigt ser marts ud til at blive den store måned i Danmark med intro af bl.a. Meriva, Astra GTC SIDI Turbo, Cascada 1,6 SIDI og Zafira Tourer 1,6 SIDI Turbo.

 

Peugeot:
Set med danske øjne er den største nyhed hos Peugeot nok den nye afløser for mikrobilen 107, der får navnet 108. Den præsenteres internationalt i løbet af sommeren synkront med søsterbilerne Aygo fra Toyota og Citroen C1. Sommeren bliver spændende hos Peugeot, for her er der også premiere på den faceliftede 308 SW, der både fortjener betegnelsen mini-MPV og stationcar

Toyota:
Presseafdelingen hos den danske importør kan kun bekræfte intro af Toyota Verso 1.6 D-4D forventet til marts med en ny 1.6 liters dieselmotor til 7-personers MPV’en og varebilen Toyota Sportsvan. Motoren er det første resultat af samarbejdet mellem Toyota og BMW. Men alt tyder på, at årets største nyhed på det danske marked bliver den nye større Aygo generation 2 mikrobil og søsterbil til mikroerne 108 fra Peugeot og C1 fra Citroen.

 

VW:
Importøren oplyser til B.T., at tre model-lanceringer er placeret. Golf Sportsvan forventes at have dansk debut i maj/juni. Øvrige VW-nyheder internationalt er el-udgaven af Golf, Polo Cross facelift, Polo Bluemotion facelift, og Polo Blue GT facelift. Alle ventes på det tyske marked i løbet af forsommeren.

Du kan læse meget mere om nye biler her.

 

Billede: Andrew Gustar