Bilist i byen

Kørsel i byen

Bykørsel kan være slemt, hvis man ikke er rutineret. Det kan være svært, at være bilist i indre by, hvis man ikke er vant til det. Den ultimative udfordring er bykørsel på Nørrebrogade, mens ungerne sidder i bilen og skændes. Det er ikke fedt. Derfor tager jeg ikke bilen, når jeg er inde i byen. Jeg orker det ikke. Ganske enkelt! Hvis man så en sjælden gang imellem kører derinde, så skal man også udfordres med at finde en parkeringsplads. Når den er fundet, så er der lige det med betalingen. Det kan hurtigt blive dyrt at parkere.

Sådan bliver du bedre bilist i byen

Men hvis du hører til en af de typer, der hader bilkørsel i byen, så læs videre. Det er nemlig muligt, med få ændringer, at lære at køre bil i byen. Du bør tænke over følgende, når du kører i byen:

  • Din opmærksomhed
  • Din orientering
  • Vejkryds og signaler fra bilister, cyklister og fodgængere
  • Giv tegn på rette tid og ikke før eller efter
  • Vær fleksibel, hold ikke stædigt fast på vigepligt, hvis situationen kræver noget andet

Når du kører i byen skal du være yderst opmærksom. Du kan altså ikke sidde i det skjulte og sms eller dagdrømme. Du skal være 100 % på. Jeg er faktisk overbevist om, at folk der kører i byen er bedre bilister end folk fra landområder. Inde i byen går folk over vejen, selvom der hverken er grønt eller  et fodgængerfelt. De går gerne over mellem nogle biler, så det kan være svært at få øje på dem. Husk at give tegn i rette tid. Vigtigst af alt er: Vær fleksibel! Hvor jeg dog hader bilister, der stædigt holder fast på deres rettigheder, når situationen kræver noget andet.

Få hjælp

Hvis du er nervøs for at køre bil i byen eller i det hele taget er der masser af hjælp at hente. Jeg fik fx selv hjælp fra en kørelærer med speciale i nervøse bilister. Hun var super god og tålmodig og det hjalp mig til at genvinde selvtilliden igen.