Minibil

Minibil

Det er meget forskellige mennesker, der vælger at køre minibil. Det kan være kendte, direktøren, fabriksarbejderen, dig eller mig. Der er ikke nogle regler for det.

Typisk pris for en minibil

En minibil ligger typisk på under 100.000 kroner. Du kan selvfølgelig vælge, at komme en masse udstyr i bilen, så stiger den selvfølgelig i pris. Det er overkommeligt, at købe en minibil og den er god at starte med. En minibil egner sig godt til bykørsel og parkering. Desuden er den billig i drift.

Chevrolet Spark

De seneste år har den sat standarden for prisen. Den er utrolig billig og konkurrencen er derved blevet øget efter denne bil kom frem. Den billigste udgave koster under 90.000 kr. Hidtil har Spark ikke haft ESC som standard på alle modeller, men det skulle den gerne have fremover.

Hyundai i10

Hyundai i10 har tidligere været med i en gruppetest i en bedre udstyret version. Hyundai i10 er blevet kåret som testvinder af FDM for nogle år tilbage.

Suzuki Alto

Den har været meget populær herhjemme. Men tidligere crashtest har kun givet den tre stjerner i crashtesten Euro NCAP. Tallene er fra en artikel i 2010 og jeg kender ikke til de nyeste crashtest. Men skal man købe en Suzuki, skal man nok lige spørge forhandleren om disse forhold har ændret sig.

Mere viden om minibilerne

Du kan hente mere viden om bilerne og læse den uddybende test på FDM´s hjemmeside. Hvis du vil have en endnu billigere bil, kan du forhøre dig hos en brugtvognsforhandler. Der kan du også få råd og vejledning om bilen. Men det bedste er at have en bilsagkyndig med, som kender til biler. Det kan eksempelvis være en bilmekaniker. Du kan også vælge at bruge en bilshopper, det har jeg læste på nettet, at der er nogle der har stor glæde af. Jeg ved ikke om der er kvalitetskrav til bilshopperen, men det er værd at undersøge.

Billede: Stradablog

Billede: InSapphoWeTrust

Billede: Stradablog