Mange betaler for meget for en bilforsikring

Der laves statistikker om alt muligt, og nogle gange virker tallene meget alarmerende. På området for bilforsikring har det vist sig, at 90 % af kunderne betaler for meget for deres bilforsikring, hvilket er et meget højt tal. Omkring 4 % af kunderne har valgt den optimale og billigste bilforsikring, de kan få, viser en opgørelse, der fremgår på DR Nyhederne. Det er naturligvis godt at være overforsikret frem for at være underforsikret, men vinderen i dette spil bliver derfor forsikringsselskaberne, der henter store beløb ind på præmiebetalinger. Man må naturligvis huske på, at hvis alle valgte den optimale og billigste løsning på deres bilforsikring, så ville forsikringsselskabernes overskud naturligvis falde, hvilket måske ville få dem til at hæve præmierne, men dette er naturligvis kun spekulationer.

Statistikker om bilforsikringer

Ifølge undersøgelsen er det bedste råd til bilejerne, at de som regel får mest for pengene ved at købe den billigste bilforsikring, og dette råd kommer både fra Forbrugerrådet og fra FDM. Analyser har endda vist, at de 95 % af forsikringskunderne til en bilforsikring ville kunne spare gennemsnitligt 3.500 kr. årligt, hvis de blot søgte markedet lidt bedre igennem efter en mere konkurrencedygtig pris men med samme vilkår og betingelser. Man må sige, at forsikringskunderne får lov til at betale for denne dovenskab. Andre gode råd fra analysen er, at man gerne må prutte om prisen med sit forsikringsselskab, da de kan handle om prisen. Man kan også opnå store rabatter ved de fleste forsikringsselskaber, hvis man samler 2-3 eller flere forsikringer i samme selskab, og flere gange kan man også opnå en online rabat, hvis man selv tegner forsikringen via en formular på nettet. Endeligt kan man spare mange penge på den årlige præmie på en bilforsikring, hvis man er villig til at acceptere en høj selvrisiko.

Valg af forsikringsselskab

Man bør derfor gerne sammenligne tilbudene fra de forskellige forsikringsselskaber, før man tager en beslutning. Der findes endda flere sammenligningssider på nettet, men generelt er det svært at sammenligne de enkelte selskaber, da de bevidst har unikke forsikringsprodukter, således de ikke umiddelbart er sammenlignelige, hvilket jo ville skabe langt mere konkurrence, såfremt dette var tilfældet.

Man bør derfor sammenligne priserne for den aktuelle bil, hvorefter man nøjere tjekker betingelser og vilkår, således man ender med at have foretaget et godt valg af forsikringsselskab. Hvis flere selskaber står meget lige, så bør man vel vælge et selskab, man har tillid til. Hvis et forsikringsselskab har mange kunder og har eksisteret i mange år, så kan man roligt vælge dette, såfremt det også tilbyder fornuftige priser og rabatordninger.

Et af de ældste og største forsikringsselskaber på markedet er Codan, der eksempelvis giver op mod 23 % online samlerabat på nettet, når man køber forsikringer. Både hos Codan og flere andre større forsikringsselskaber kan man endda nu få udregnet et eksakt tilbud på sin bilforsikring, idet man kun skal indtaste enkelte oplysninger om sig selv og sin bil.